Sat 14.03.2020    18:30    map

Sun 15.03.2020    18:30    map

Val și Cetatea Sufletelor - de Vava Ștefănescu

În contextul actual, pentru siguranța publicului, a artiștilor și a echipei CNDB, suntem nevoiți să suspendăm activitațile cu public programate pentru această săptămână.

Biletele achiziționate pentru Val și Cetatea Sufletelor pot fi utilizate la o ulterioară reprezentație, pe care o vom anunța în curând, ori contravaloarea acestora vă poate fi restituiă. Vă rugăm să luați legătura cu Kompostor / Eventbook pentru ambele situații. Detaliile de contact ale Kompostor / Eventbook le găsiți în varianta electronică a biletelor.

Mulțumim pentru înțelegere

 

Centrul Național al Dansului București (CNDB) vă invită să vizionați producția anului 2019, un spectacol de dans contemporan cu și pentru copii de toate vârstele.

„Val și Cetatea Sufletelor” are ca sursă de inspirație cartea cu același nume, scrisă de Ana Alfianu şi publicată în 2017 la Editura Humanitas. Este povestea unei călătorii inițiatice a copiilor de orice vârstă, a celor care pleacă în căutarea Cetății Sufletelor.

Cartea este povestită prin două medii, spectatorii fiind întâmpinați de o instalație de artă contemporană, ca o hartă a călătoriei, pe care o traversează înainte de intrarea în sala de spectacol.

„E un spectacol-parcurs, construit practic pe acelaşi traseu pe care eroii principali din carte îl au și atunci fiecare spectator face această călătorie: trece mai întâi prin instalație și apoi participă la spectacol. Am încercat ca publicul să fie integrat, fără să fie obligat să facă ceva, dar ca un mic spoiler putem să spunem că există un mic moment în care se servesc sandwich-uri. Spectatorul este invitat la joc și la această descoperire a diverselor lumi prin care, de altfel, cu toții trecem.” (Vava Ștefănescu)

Un spectacol-instalație, „Val și Cetatea Sufletelor” aduce la un loc, sub coordonarea Vavei Ștefănescu, o echipă de dansatori profesioniști și șapte tineri dansatori, cursanți ai Școlii performative pentru copii de la CNDB.

„Raportul dintre dansatorii mari și dansatorii mici este de-a dreptul răvășitor. De multe ori, unde nu te aștepți, copiii sunt mult mai intuitivi și mult mai asumați în poveste decât copiii mari, cum le zic eu.” (Vava Ștefănescu)

La fel cum călătoria personajelor din poveste este una inițiatică și întâlnirea echipei artistice s-a transformat într-un proces plin de provocări. Pregătirea spectacolului, devenită un adevărat laborator de creație, aduce la un loc artiști din diferite domenii, pentru care cartea a jucat rolul unui fir roșu în procesul tuturor de a ajunge la un limbaj comun.

Vă invităm să vă alăturați călătoriei lor și cine știe, poate pe drum vă veți găsi față în față cu voi înșivă.

//

Conceptul și coregrafia: Vava Ștefănescu

Asistența coregrafică: Catrinel Catană

Scenografia și instalația: Cristina Milea

Asistență scenografică: Miruna Croitoru, Smaranda Găbudeanu

Muzica: Vlaicu Golcea

Video: Mihai Păcurar

Desene: Ana Alfianu

Light design: Alexandros Raptis

 

Cu: Eva Danciu, Maria-Luiza Dimulescu, Smaranda Găbudeanu, Fabio Maria Gerhold, Robert Popa, Cosmin Vasile și copiii Maia Axinte, Giulia Grigore, Chira Munteanu, Maria Rogojan, Eva Sur, Petra Atudorei Ștefănescu, Adora Tănase

//

„Școala performativă pentru copii” este un program integrat de dans contemporan, practici corporale și educație artistică, o oportunitate unică în domeniul creativ din România care nu se regăsește în acest moment în oferta educațională a școlilor de profil și a instituțiilor publice sau private.

--

Parteneri: Editura Humanitas

--

Graphic design: Studio Fluid

--

!!! Vă reamintim că situația financiară precară din 2020 a Centrului Național al Dansului București pune instituția în postura de a crește prețul biletelor la spectacolele programate în perioada următoare.

CNDB cere scuze pe această cale spectatorilor săi, care, deși au plătit deja taxele care merg la bugetul de stat pentru a le garanta accesul la cultură, sunt nevoiți să scoată o sumă mai mare din buzunarul propriu pentru a putea viziona dans contemporan și performance. Vă mulțumim pentru solidaritate.