Wed 15.04.2015    18:30

Promised Land

"Pe noi, oamenii, ne poate salva numai singurătatea...
Evgheni Evtusenko
 
Perspectiva prin care observăm și înțelegem sensul nostru temporar va crea constant relații cu tot ce ne înconjoară, inevitabil cu noi înșine. Vulnerabilitatea umană este o consecinţă a tipului de viaţă pe care îl experimentăm, care ne ia prin surprindere, dar care de fapt, ne experimentează pe noi.
Puterea de a evada dintr-o stare de disconfort, de a ne izola de ce nu ne convine, este ceea ce transforma limitele noastre personale. Este liberul arbitru al fiecărui individ, în funcție de aspirații.
Singuratatea în sens de interiorizare dar și în ideea de contemplare universală a omului, este platformă generatoare de noi sensuri. Stările ascunse în spatele oricărui gest și oricărei mişcări vin din nevoia continuă de integrare pe un nou promised Land
.”
Arcadie Rusu
 
Arcadie Rusu: coregraf, dansator, performer. In anul 2007, la Gala Absolventilor UNATC, a fost premiat pentru cel mai bun specatol de Coregrafie - "Mind Control". In acelasi an se alatura companiei "Gigi Caciuleanu Romania Dance Company". In prezent il puteti vedea in spectacolul "D'ale Noastre"(TNB) si "Folia (Teatrul Metropolis).
2011 - Bursa danceWEB, in cadrul festivalului "Impuls Tanz", Viena, printr-un Wild Card oferit de asociatia 4Culture. 2012 Castigatorul rezidentei Attic Arts oferita de ICR London. In colaborare cu English National Ballet,
creeaza spectacolul "Hunted Devotion" la Opera Holland Park, participa in proiectul "Dance in Focus" si prezinta "Amprente" in deschiderea festivalului BIg Dance London.
Dintre creatiile proprii amintim:
"Proces cu usile inchise"- Ateneul Roman, "Nesomn" - Cndb,
"Promised Land" si "Crazy Stories in The City" la teatrul Foarte Mic,
"Hunted Devotion"-Opera Holland Park(London).
Participa cu creatiile sale la festivaluri:
"A Corps", Poitier, Franta; Festivalul "Dilema Veche", Alba Iulia;
"Big Dance Festival", London; Explore Dace Festival, Bucuresti,
Timisoara International Dance Festival, Chisinau-Bucuresti -Teatrul Odeon.
FNT( Festivalul Natioanal de Teatru); Festivalul de Teatru Piatra Neamt.
"Acoperire Culturala", Chisinau, "Festivalul International de Teatru "Povesti", Alba Iulia.
Arcadie Rusu colaboreaza constant cu regizori de teatru, semnad miscarea scenica si coregrafia a mai multor spectacole.