Sun 19.06.2016    19:30    map

Duet în trecere

De/cu: Andreea David si Mihaela Dancs

 

Cum raportăm practica noastră de mișcare la muzica?
Lucrăm cu ea ca şi cum ar fi al treilea corp, o ascultăm, ne contaminăm, o preluăm fizic şi afectiv, negociem şi compunem cu ea, construind şi abandonând relaţii, sau lăsăm mişcarea să curgă instinctiv în acea vrajă energetică specifică muzicii, în care dansul devine ritualic, de transă, cand muzica ne fură şi conceptele dispar, cand conștiința e în altă parte şi dracul şi-a băgat coada.

Ce fel de dans produce combinaţia dintre David, Dancs şi muzică?

Playlist-ul nostru pentru 19 iunie:

1. inceput
2. e in aer
3. tablou dramatic
4. pe dos
5. party emotional
6. dans cu dracul
7. suspans
8. final greu

'Duet în trecere' este rezultatul rezidenței artistice a Mihaelei Dancs și a Andreei David de-a lungul lunii mai, în spațiul RAP.

-----------------------------------------------------

Mihaela Dancs (n.1974, București, România) dansează în teatre, apartamente, poduri, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans, muzee, pe străzi din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Cluj, Viena, Stockholm, Frankfurt sau Tokyo. Colaborează, printre alții, cu Mădălina Dan, Carmen Coțofană, Paul Dunca, Vava Stefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu și Doris Uhlich. În ultima vreme lucrează cu epuizarea ca sursă de regenerare energetică și cu energia ca mod de comunicare, atât în dans cât și în afara lui, și caută modalități de a construi, trăi și transmite intensitate. Se dedică cu aceeași pasiune pe care o are pentru dans, surfing-ului. Cel mai probabil acestea se vor întâlni la un moment dat, dacă nu cumva deja au și făcut-o.

 

Andreea David este performer și arhitect. Are formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 e bursieră DanceWEBB la Viena și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Participă în festivaluri ca Explore Dance Festival, Impuls Tanz Vienna si Temps d’images Cluj. A colaborat si colaborează cu Adriana Gheorghe, Alina Popa, Florin Flueraș, Ingrid Berger Myhre (NO), Doris Uhlich (AT), Thomas Steyaert (BE), Mădălina Dan si Mihaela Dancs, pentru piesele sau proiectele Duet, STAFF, scores #21 methods of elimination, BlackHyperBox, Coregrafie de grup și More than Naked.

 

-----------------------------------------------------

 

Rezidența face parte din Fondul Colectiv de Creație, un fond comun de resurse – spațiu de lucru, know-how artistic și de management cultural, resurse financiare, dar și valori și practici comune de lucru – care își propune să susțină dezvoltarea de noi spectacole de dans contemporan, noi idei și practici în zona artelor performative. Proiectul Fondul Colectiv de Creație este realizat de către Asociația Colectiv A Cluj în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București și este finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Național Cultural.