Wed 24.04.2019    19:30    map

Thu 25.04.2019    19:30    map

Déracinés / Rupți din rădăcini, de Bogdan Zamfir (sezonul RO-FR)

‘’Fără țară, fără mamă!’’

Ce înseamnă să trăiești departe de țara în care te-ai născut? Să nu vorbești limba țării unde trăiești? Să fii CELĂLALT, cel care în imaginarul colectiv nu face parte din ’’majoritate’’?

Libertatea de mișcare a cetățenilor (valoare fundamentală a Europei moderne), migrația cauzată de conflictele armate din Orientul Apropiat, globalizarea sau nevoia permanentă a OMULUI, din cele mai vechi timpuri, de a se mișca, de a-și găsi locul altundeva decât în țara de origine, au reprezentat, în ultimii ani, subiecte dezbătute și analizate pe larg, în majoritatea societăților europene și nu numai.

Prin prisma experiențelor diferite și a bagajului cultural al artiștilor, dar având ca limbaj comun, teatrul, a luat naștere spectacolul Déracinés / Rupți din rădăcini.

BIO
Bogdan Zamfir este un actor de origine română. Activitatea sa se desfășoară, în cea mai mare parte, în spațiul francofon (Franța și Belgia). A colaborat cu Joel Pommerat, Gianina Cărbunariu sau Christophe Sermet (în teatru) - Lucie Borleteau, Xavier Giannoli și Jean-Pierre și Luc Dardenne și Radu Jude(cinematografie).
Déracinés / Rupți din rădăcini este primul său proiect în calitate de regizor-autor..

Spectacolul este jucat în franceză, română, romani cu supratitrare în română și franceză.

Distribuție:
Audric Chapus
Fanny Cuvelier
Zita Moldovan
Annah Schaeffer
Bogdan Zamfir

Text și regie:
Bogdan Zamfir

Asistent de proiect:
Ioana Gonțea