Fri 24.10.2014    18:30

Dans. Tehnologie. Interactivitate. – În echilibru total

Dans. Tehnologie. Interactivitate. – În echilibru total
Dilmana Yordanova – concept, director artistic, producator, live multimedia
Cristian Iordache – dezvoltare software interactiv
Cristina Lilienfeld – coregraf, performer
Smaranda Gabudeanu - performer
Sorin Paun aka Randomform – sound design

Plecăm în explorarea noastră experimentând starea de echilibru dintre corp şi minte. Există cu adevărat echilibrul, sau este doar o aparenţă? Cum integrăm dezechilibrul în viaţa noastră şi cum îi cedăm sau nu? Aceste întrebări nu îşi caută răspunsuri, ci rezolvări şi viziuni personale.
Atingerea ca emoţie, influenţa externă şi comunicarea vin în continuarea explorării sistemului minte-corp oferind un context şi punând accentul pe relaţia cu mediul extern. Căutarea echilibrului în context de interacţiune umană devine, astfel, mai dificilă. Îi influențăm pe cei din jur la fel cum și ei ne influențează pe noi. Acţionăm, să lăsăm urme dar rareori ne oprim să ne uitam înapoi și să analizăm distanţa parcursă. Avem nevoie să fim împreuna, în armonie cu celălalt, dar în realitate petrecem mult timp luptând cu obstacole create tot de către noi.
Spectacolul multimedia "În echilibru total" se axează pe traducerea aspectelor comportamentului uman, a emoțiilor și a mecanismelor inconștiente (lumea interioară a performerilor), prin utilizarea limbajului de dans contemporan și introducerea unor coduri vizuale, sunete și soluții tehnologice interactive.
Corpul este parte vitală în construcția compoziției; corpul operează și, de asemenea, generează celelalte elemente oferind astfel o dimensiune organică a întregului. "În echilibru total" poate fi văzut ca un proces personal de exorcizare emoțională.
Performance-ul "În echilibru total" este parte din proiectului "Dans. Tehnologie. Interactivitate", inițiat de Asociatia Avmotional și finanțat de către Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti - ARCUB / program cultural București 555, găzduit de Centrul Național al Dansului, București în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană.
Proiectul a fost prezentat în Porto în cadrul programului MAP/P (Mostra de Processos/Portugal) în septembrie 2014, ca parte din “E-Motional: rethinking dance” – proiect european creat si condus de catre Fundatia Gabriela Tudor (București).