Thu 03.12.2009    08:00

Cvartet pentru o lavalieră >> la FRONT/The Ark, 3 decembrie, ora 20.00

Spectacolul "Cvartet pentru o lavalieră" s-a întors de la Bienala de Dans / Charleroi unde s-a bucurat de un real succes pe scenele Les Ecuries (Charleroi) şi La Raffinerie (Bruxelles).
"Cvartet pentru o lavalieră" – a fost creat în anul 2008, fiind o producţie independentă, realizat cu sprijinul Liternet şi Administraţiei Fondului Cultural Naţional, Magnum. A fost prezentat cu succes de peste 20 de ori în ţară şi în cadrul mai multor festivaluri internaţionale.


Extrase de presă
Cvartet... e un joc de-a irepetabilitatea actului existenţial. De fiecare dată cînd se găsesc închişi între cei patru pereţi ai cabinei, cei trei dansatori refac un univers al tuturor posibilităţilor. Au reuşit să abandoneze tot ce înseamnă reflex coregrafic, cel al condiţiei lor de dansatori. Nimic nu e fixat, totul e improvizaţie. Există o permanentă tensiune a puterii înăuntrul cabinei telefonice, a echilibrului între genuri/sexe, forţă fizică şi morală, rezistenţă la energia invadatoare a privirii « de dincolo ». Tensiune al cărei numitor comun e solidaritatea în izolare, şi care se prelungeşte în afara zidului de sticlă, în ochiul receptorului, condamnat la non-intervenţie.” (Iulia POPOVICI, Ziua, iunie 2008)

Cvartet pentru o lavalieră naşte de fiecare dată alte stări. Iţi rămîne întipărit în minte, nu te lasă să te gîndeşti la altceva, te încremeneşte, te închide în afara cabinei, înăuntrul ei, te urcă pe ea, nu te lasă să respiri, îţi oferă starea de bine, pe cea de rău, apoi din nou pe cea de bine. (…) Interpretările sînt infinite, cele trei corpuri se reconstruiesc de fiecare dată altfel, comunică altfel între ele, cu corpul sonor, cu noi, cu cei patru pereţi, cu gaura din tavan. Făceţi-vă timp pentru oră de Cvartet pentru o lavalieră. Va fi o oră "intensiv" de trăiri. (Daria GHIU, LiterNet)