Sat 05.10.2013    07:00

CAMERA 0001|FABRICA DE VISE – premiera

În data de 5 si 6 octombrie, ora 20:00, la Centrul Național al Dansului Bucureşti are loc premiera proiectul coregrafic CAMERA 0001|FABRICA DE VISE, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi derulat în cadrul programului curatorial Cartierul de Dans al Asociaţiei Secţia de Coregrafie.
CAMERA 0001|FABRICA DE VISE a apărut în urma unui laborator de cercetare realizat de coregrafa Simona Deaconescu alături de artiști precum directorul de imagine Oleg Mutu, editorul și animatorul Codrin Iftodi, dj-ul Rolf Ono și light-designer-ul Cătălin Nicolescu, alături de 5 dansatori (Răzvan Stoian, Dragoș Istvan Roșu, Irina Ștefan, Alexandra Bălășoiu, Vlad Merariu). Proiectul se concretizează în luna octombrie prin lansarea unui spectacol de dans și a unui dancefilm, alături de o expoziție foto semnată Oleg Mutu.

Proiectul este un laborator interdisciplinar care implică dans, videografică și muzică electronică într-un spectacol fără culise. Coregrafa Simona Deaconescu descrie în câteva rânduri evenimentul performativ:
“Luptăm pentru fericire sau pentru ceea ce credem noi că înseamnă fericire. Uneori suntem sportivi pe un teren alunecos. Avem numere pe spate și pe față și în cap și în suflet. Dansăm cu corpul tensionat, cercetăm forma sa alterată, radiografiem până la organe şi dincolo de organe, căutăm în memoria afectivă, colectivă şi individuală, pentru ca în final să găsim o cale cât mai sinceră de a ne exprima.
În Camera 0001 ne permitem să fim imprevizibili. Tot ceea ce se întamplă între noi e un conflict imens pentru că ne iubim imens. Nu vrem să impresionăm. Cea mai mare dorință a noastră este să reușim să fim sinceri. Și nu acceptăm compromisul, ne dezgolim complet.
Suntem muncitori mici într-o mare fabrică de vise dar trișăm din când în când și introducem în lotul zilnic visul nostru cel mai intim.”

Spectacol de dans contemporan realizat de Simona Deaconescu
Dansatori: Răzvan Stoian, Dragoș Istvan Roșu, Irina Ștefan, Alexandra Bălășoiu, Vlad Merariu, Simona Deaconescu
Videografică: Codrin Iftodi
Muzică: Rolf Ono
Concept lumini: Cătălin Nicolescu

Spectacolele au loc la Centrul Național al Dansului București, sala Stere Popescu (B-dul Mărășești 80-82) de la ora 20:00

Pentru mai multe informații vă stă la dispoziție:
Anamaria Antoci
Coordonator proiect
0740 155 602

Biletele se pun în vânzare cu o oră înainte de începerea spectacolelor.
Prețul unui bilet este de 20 lei.
Rezervări se fac la adresa [email protected]

Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București în cadrul programului curatorial Cartierul de Dans al Asociației Secția de Coregrafie.