Sat 26.03.2016    15:00    map

Sun 27.03.2016    15:00    map

When Words Dictate – atelier dans Iulia Mărăcine

Sâmbătă, 26 martie/ Duminică, 27 martie / între 15h00 și 18h00, CNDB, sala Stere Popescu

 

Atelierul implementează metoda pedagogică Ludic Collective, într-un performance pentru oricine este interesat de experiment, joc și dans. Atelierul își propune, astfel, sa creeze un context creativ pe baza unui proiect al colectivului, numit When Words Dictate, o piesa de teatru-dans ce pune în evidență modurile prin care indivizii experimentează diverse concepte despre limbaj întâlnite pe parcursul vieții lor. Folosind dansul ca mod de reprezentare a emoțiilor și imaginilor care nu pot fi exprimate prin cuvinte, piesa își propune să aprofundeze felul în care limbajul folosit influențează comportamentul și gândirea unui individ. În procesul de dezvoltare a acestei piese, colectivul a venit cu propria metodă de a crea, de a exprima cuvinte prin corp, dorind să pună această metoda în aplicare în cadrul atelierului de creație.

 

Trainer: Iulia Mărăcine

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile

Maxim 15 participanți.

 

Iulia Mărăcine, regizor de mișcare și performer, a absolvit cursul de Performance Arts din cadrul facultății Royal Central School of Speech and Drama, Londra. De-a lungul anilor a studiat intensiv balet, dans contemporan și actorie. În 2012 a regizat și jucat în Black Rider, un spectacol interactiv și site-specific. Spectacolul  interdisciplinar s-a desfășurat pe mai multe etaje ale unei hale industriale din Londra. În 2013 a coregrafiat și performat în spectacolul Medeaplay, o adaptare a piesei cu același nume a lui Heiner Müller. În 2014 a înființat, împreună cu Chae-eun Park și Hae Eun Lee Colectivul Ludic. În cadrul colectivului au fost realizate mai multe proiecte de teatru-dans și performance, printre care When Words Dictate și Inverted Planet. În prezent colaborează cu mai multe teatre și instituții de dans din Haga ca producător și performer, în paralel cu dezvoltarea unor noi proiecte personale de teatru-dans.

 

EN >>

 

The workshop employs the Ludic Collective teaching method, in a performance addressed to anyone interested in experiment, play and dance. This workshop aims at providing a creative context based on a project by the collective, called When Words Dictate, a theatre-dance play focusing on the way in which individuals experiment various concepts of language. Dance turns here into a mean of expressing emotions and images that cannot be put into words, while the play tries to go into the depths of the mechanism in which language impacts an individual’s behaviour and thinking. In the development of the play, the collective came up with its own creation method of expressing word by means of the body, and is now applying this method in its creative workshops.