Wed 20.03.2019    17:30    map

Wed 27.03.2019    17:30    map

Wed 03.04.2019    17:30    map

Wed 10.04.2019    17:30    map

Wed 17.04.2019    17:30    map

SINGING BODIES (6-11 ani) cu Alexandra Bălășoiu și Denis Bolborea

Singing Bodies este un atelier care pornește de la muzicalitatea interioară a fiecăruia dintre noi și caută cele mai diverse mijloace de exprimare în exterior. Prin exerciții inspirate din dans contemporan, beat-box și tehnică vocală pornim în deblocarea unui limbaj complex de expresie și creăm contexte de explorare a relațiilor dintre voce, corp și spațiu. În partea de creație, ne exersăm abilitatea de a propune acțiune și de a transforma mediul care ne înconjoară. Dansul contemporan se încarcă cu forța exprimării vocale și trece dincolo de orice limitare tehnică sau estetică, devenind o alternativă pentru existența noastră cotidiană, o modalitate de comunicare cu cei din jur, o expresie a impresiilor noastre interioare.

Cursurile sunt susținute de coregrafii Alexandra Bălășoiu si Denis Bolborea.

Alexandra Bălășoiu și Denis Bolborea lucrează împreună din 2013 în diferite contexte de creație (Tangaj Dance Collective, Moving Fields, Circul Metropolitan de Stat), unde își exersează abilitățile de performeri, coregrafi și pedagogi. În paralel, Denis se dezvoltă ca sound-designer și solist vocal, iar Alexandra se ocupă de producție și comunicare culturală. În 2016 deschid Indie Box, o ‘cutie’ cu proiecte independente din sfera performance-ului contemporan în care dezvoltă conceptul de cursuri Flowprints, proiecte de activare și explorare a spațiului public - eartoBucharest, earSight, precum și proiecte de cercetare și producție - Singing Bodies, Laboratorul de voci.

Proiectul Singing Bodies a reprezentat un proces colectiv de cercetare și creație, desfășurat atât în spațiul public cât și în sala de repetiții, în care Alexandra, Denis și Valentina de Piante au creat trei lucrări performative independente, prezentate sub format de trilogie la București, Timișoara, Cluj și Sfântu Gheorghe. În același an, proiectul Laboratorul de voci, susține producția primului album acappella din Romania alături de grupul vocal BlueNoise, încapsulând un conținut muzical original dezvoltat în urma unui proces divers de cercetare a relației dintre corp și voce. Cele două proiecte, co-finanțate de AFCN, au creat un spațiu propice pentru explorarea și dezvoltarea conceptului de cursuri Singing Bodies.