Mon 18.02.2019    17:30    map

Mon 25.02.2019    17:30    map

Mon 04.03.2019    17:30    map

Mon 11.03.2019    17:30    map

CONTACT IMPROVISATION cu Smaranda Găbudeanu și Simona Baciu la Școala Performativă

Contactul reprezintă fizicalitate, relație cu podeaua, rostogoliri, sărituri, rulări, căderi controlate, schimbarea nivelului față de podea, dar și relația cu cei din jur și includerea tuturor simțurilor în procesul de generare a mișcărilor. Improvizația se referă la antrenarea vitezei de direcționare a atenției către ceea ce se întâmplă în timp real, pentru a crea pe loc compoziții din mișcări spontane. Astfel, la curs vom dezvolta atât abilități motrice, cât și atitudini mentale de concentrare asupra a ceea ce facem și încredere în capacitățile proprii de a crea mișcările și compozițiile pe care ne dorim să le creăm.

Contact Improvisation presupune îmbunătățirea aptitudinilor motrice și a încrederii în sine și în ceilalți. Prin mișcare și prin contact fizic, copiii dezvoltă o nouă formă de comunicare și cunoaștere a propriului corp și a posibilităților sale creative.

Smaranda Găbudeanu - După o formare de actor-păpușar, Smaranda Găbudeanu și-a început periplul în comedie, spectacole de operă, arte vizuale și performance, în ultimii ani instalându-se confortabil în dans. Interesul pentru improvizaţie – în sine sau privită ca tehnică de creație - s-a menţinut pe tot parcursul drumului, luând diverse forme, de la improvizație de teatru la real time composition în frame-uri de dans contemporan şi contact improvisation. Smaranda a condus numeroase ateliere și cursuri de actorie, mânuire de păpuși, dans, umbre, storytelling sau formate proprii ce îmbină mai multe arte în București, Brașov, Lublin și Wroclaw. Este membru fondator PETEC și colaborator al Centrului Național al Dansului și al teatrelor Nottara, Creangă și Excelsior.

Simona Baciu a absolvit UNATC - Secția Coregrafie. Este performer, dansatoare, predă și practică Contact Improvisation, organizează workshop-uri, rezidențe și retreat-uri de Contact Improvisation, Gaga, Axis Syllabus, Butoh și Sufi Whirling în România. Ea este de asemenea inițiatorul platformei “Shift”- creată cu scopul devoltării dansului contemporan în România. Dansează de la vârsta de trei ani, a activat ca performer în cadrul trupei de dans modern “Sincron” Bistrița, iar ulterior a devenit coregraf în cadrul școlii de dans pentru copii “Scenica” Bistrița. Interesul pentru Contact Improvisation a apărut în urmă cu doi ani la Festivalul de Contact Improvisation de la București de când a considerat-o ca fiind cea mai potrivită tehnică pentru ea, de atunci organizează workshop-uri de Contact Improvisation, călătorește și predă în scopul evoluției personale, dar și în acela de a împărtăși cunoștințele sale cu alți dansatori sau oameni pasionați de mișcare.