Sun 21.10.2012    03:00

ATELIER DE DANS SI MISCARE condus de Mathilde Monnier & La Ribot

Atelierul va oferi participantilor ocazia de a experimenta ei insisi intalnirea dintre M Monnier și La Ribot, prin tehnici de dans si performance. Plecand de la materiale din piesa « Gustavia », participanților li se va propune sa descopere potentialitatile miscarilor si jocurilor pe care cele doua artiste le-au creat pentru acest spectacol.

Materialul si tehnicile de lucru vor fi de natura coregrafica, textuala si/sau teatrala, iar problematica centrala abordata va fi REPREZENTAREA.

Duminica, 21 octombrie 2012, orele 15.00 - 18.00
Studioul CNDB – Sala Palatului
Nr. locuri : 25 persoane

Atelierul este deschis dansatorilor, coregrafilor și actorilor. Inscrierea se face trimitand un scurt CV, pana vineri, 19 octombrie, ora 16, la adresa andreea.novac@cndb.ro.
Participare libera in limita locurilor disponibile.


Mathilde Monnier este coregrafa si directoarea Centrului Coregrafic din Montpellier din 1994 si una dintre vedetele consacrate ale Festivalului de la Avignon. Cu spectacolul Arrêtez, arrêtons, arrête (1997) dupa un text violent de Christine Angot isi confirma stilul clinic. In Publique din 2004 coregrafa surprinde iar cu un spectacol exclusiv feminin pe melodii ale lui Pj Harvey. In 2005 colaboreaza din nou cu Christine Angot pentru Festivalul de la Avignon. In 2008 realizeaza o comanda pentru Filarmonica din Berlin, dirijata de Simon Rattle, opera la care urca pe scena 130 de amatori. In 2010 creeaza Pavlova 3'23, structurata in jurul a 8 propuneri: masculine, feminine, vorbitoare, mobile sau imobile, toate interpretari ale Mortii lebedei. Regizoarea Claire Denis i-a dedicat un documentar, Vers Mathilde.


La Ribot, nascuta la Madrid, a lucrat la Londra intre 1997 si 2004 iar in prezent traieste si lucreaza la Geneva. Desi initial a urmat o formare in balet clasic, creatiile ei se situeaza la intersectia dintre dans contemporan, performance si video si au fost prezentate atat in galerii de arta ca Tate Modern (expozitia Living art, impreuna cu Marina Abramovic, Franko B, Guillermo Gomez Pena, Jérôme Bel, Tim Etchells, Castellucci, 2003) cat si in teatre sau festivaluri internationale de artele scenei si performance-uri. In ultimii 10 ani, La Ribot a creat un vocabular exigent plin de umor cu celebra serie de piese distinguished series. De la inceputul anilor 2000 foloseste mult si materiale video: piese filmate in direct din punctul de vedere al corpului in miscare. Este printre cele mai cunoscute artiste contemporane care mixeaza genurile si performanceu-rile.