Thu 31.10.2019    19:00    map

StartDans Retrospectiv

”StartDans Retrospectiv” aduce împreună rezultatele proiectului desfășurat în 4 orașe- Târgoviste, Slobozia, Buftea și Giurgiu. Acest demers a urmarit sa contribuie la cresterea vizibilitatii dansului contemporan si formarea de public nou in randul comunitatilor din orasele alese.

Timp de 4 săptămâni, o echipa de artiști din diferite domenii (dans, actorie, muzica, multimedia) au explorat spațiul urban al orașelor, propunând momente de dans contemporan acompaniate de muzică live, în diferite locații din oraș, au realizat un spectacol real time composition într-un spațiu cultural  si au sustinut ateliere de dans contemporan pentru copii, adulți și adolescenți.

PROGRAM-ul StartDans Retrospectiv:

  • PROIECȚIE ”EXPLORARE URBANĂ STARTDANS”

Pe parcursul săptămânilor de proiect, artiștii vizuali au explorat foto-video orașele, au surprins cadre, reacții și fragmente din experiența noastră acolo. Totodată, au realizat ”amprenta video” a săptămânii pe care am integrat-o în spectacolul final din fiecare săptămână.

  • PERFORMANCE REAL TIME COMPOSITION

Pornind de la experiența acumulată pe parcursul călătoriilor, vom construi în timp real acest performance. Întrucât echipa a trecut printr-un întreg proces, complet diferit de ceea ce știau înainte că ar putea însemna ”a performa” în spațiul public, aceștia au câștigat o experiență profesională aparte de care se folosesc în construirea acestui moment performativ. Ce a rămas în noi după acest proiect? Ce s-a schimbat între noi?

  • DISCUȚIE CU ECHIPA PROIECTULUI:

Credem în dialog și în schimbul de informație. Pe parcursul proiectului am cunoscut ”lumi diferite” nu departe de București. Am interacționat cu locuitorii, am creionat câteva propuneri viitoare de proiect. Ce se va concretiza și ce va rămâne la stadiul de ”idei de moment”? Care este rolul coregrafilor/dansatorilor în educarea publicului și accesibilizarea dansului contemporan pentru o categorie cât mai vastă de oameni? Cine este ”responsabil” de activarea publicului în orașele mici? Cât effort trebuie cere continuitatea? Care este utilitatea dansului contemporan în societatea contemporană românească? Cum răspunzi practice întrebării ”Când mai veniți?” Vom încerca, împreună cu voi, să găsim răspunsuri, să cooperăm și să ne inspirăm pentru a putea crește în viitor, impactul acestui proiect

Accesul este gratuit.

“StartDans” este un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.