Sat 10.03.2018    12:00    map

OPEN DAY Școala performativă pentru copii CNDB

Centrul Național al Dansului București organizează sâmbătă, 10 martie, între orele 12.00 și 15.00, o sesiune de încălzire pentru Școala performativă pentru copii CNDB, dedicată celor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, care sunt invitați să participe - inclusiv alături de părinți, în limita spațiului disponibil - la ateliere de dans contemporan, arte vizuale, mișcare creativă și improvizație.

Coregrafele și profesoarele Vava Ștefănescu, Catrinel Catană, Daniela Vîrlan, Valentina De Piante și Virginia Negru vor susține aceste sesiuni care preced debutul oficial al Școlii performative pentru copii, de pe 19 martie.

Accesul este liber și gratuit, atât pentru viitorii participanți la Școala performativă, cât și pentru copiii și părinții curioși și iubitori de mișcare. Veniți cu îmbrăcăminte comodă și poftă de dans!Școala performativă pentru copii CNDB este cel mai amplu proiect educativ pentru cei mici demarat până acum de Centrul Național al Dansului București. Prima ediție a Școlii se desfășoară între 19 martie și 15 iunie 2018, iar prin intermediul ei CNDB își propune crearea unui program integrat de dans contemporan, practici corporale și educație artistică, o oportunitate unică în domeniul creativ din România care nu se regăsește în acest moment în oferta educațională a școlilor de profil și a instituțiilor publice sau private.

Astfel, „Școala performativă pentru copii” va fi un proiect de lungă durată, care va consta în cursuri săptămânale și activități opționale de educație artistică. Ele vor fi susținute de coregrafi, artiști vizuali și pedagogi cu o bogată experiență în zona dansului, a artei contemporane și a sferei artelor marțiale precum Aikido.

În ultima lună, copiii vor pregăti, sub îndrumarea unui coregraf, o creație colectivă, care va integra elementele de mișcare cu care s-au familiarizat de-a lungul programului. Programul li se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani.

În urma numărului mare de solicitări, am închis înscrierile pentru prima ediție a „Școlii performative pentru copii”, însă vă așteptăm cu drag să vă alăturați din toamnă!