Wed 14.03.2018    19:00    map

Descentrat. Întâlnirile indisciplinate

Proiect susținut de Centrul Național al Dansului București

 

Miercuri 14 martie, ora 19:00, la Centrul Național al Dansului, B-dul Mărășești nr. 80-82

Descentrat deschide dialogul cu mai multe zone de manifestare şi practici diferite, care provin sau nu din mediul artistic. Fără să stabilizeze aria de interes într-o anumită zonă ideatică sau estetică, Descentrat aduce împreună oameni care vor să își manifeste și să împărtășească interesele, devenind un nod de intersecție pentru conținuturi generate de către participanți.

Paul Dunca/Paula Dunker, Farid Fairuz, Maria Mora, Cristian Nanculescu şi invitații lor propun un cadru de reflecție și acțiune, o serie de întâlniri indisciplinate care au fost iniţiate plecând de la premisa că experiențele offline, întâlnirile fizice și contactul direct sunt din ce în ce mai necesare pentru ca dialogul să nu rămână un accident virtual. Fiecare întâlnire propune un nou format cu un alt specific și deschide spațiul performativ tuturor celor interesați și indisciplinați.

Despre invitaţi
Cristina Cojocaru este istoric de artă, cercetează, predă și curatoriază, fiind interesată deopotrivă de arta veche și de cea contemporană. În cadrul primei intâlniri, ea va chestiona modul în care reprezentarea corpului uman în artă reflectă regulile și limitările unor codificări socio-culturale proprii anumitor epoci sau zone și va prezenta publicului, într-o manieră performativă, diferite modele de impostare a corpului și de relaționare a acestuia cu spațiul și cu cei din jur, definitorii pentru istoria vizuală europeană.

Pornind de la chestionarea privind performarea propriei prezențe fizice în spațiul public Farid Fairuz, Maria Mora și Paula Dunker vor propune o serie de exerciții prin care extind limita libertăților pe care corpul fizic le asumă în cadrul dispozitivului social.

Intrare este liberă.
Recomandare: vă rugăm să aduceți o plantă pe care s-o donați CNDB, să vă aduceți propria băutură și cele mai bune vibrații.

 

credit foto: Maria Mora