Sat 17.06.2017    19:00    map

Sun 18.06.2017    19:00    map

CONTACT BUCHAREST FESTIVAL - Jam Sessions

Jam Session for EveryBODY

17 iunie, de la ora 19:00

Jam Session - Focused Dance

18 iunie, de la ora 19:00

 

Evenimente organizate în cadrul Festivalului Internațional de Contact Improvisation

Contact Bucharest Festival 2017.

 

Preț bilet întreg 15 lei/ 5 lei redus.

Un jam session este un cadru informal de improvizație de dans și muzică. Deși termenul de „jam session” era folosit inițial doar în comunitatea muzicienilor, la începutul anilor ’70 a fost adoptat și de dansatorii de Contact Improvisation, având în vedere că elementul central al acestei forme de dans era improvizația.

Pe 17 si 18 iunie deschidem porțile pentru toți cei care nu participă la cursurile festivalului. Puteți privi, dansa, cânta (dacă vă aduceți instrumente), fiecare alege cum și cât de mult se implică în spațiul de improvizație, având grijă de propriul confort, respectând limitele, nevoile și dorințele personale cât și pe ale celor din jur.

La ora 19:00 vom începe Jam-ul cu o mică încâlzire ghidată de unul dintre profesorii festivalului. Apoi fiecare va fi încurajat să își continue propria explorare, solo sau cu parteneri, fiind liber să iasă și să revină în spațiul de improvizație oricând simte, fiind mereu conștient de aportul său la compoziția generală a Jam-ului.

Vom invita participanții să aducă improvizația lor către un final în jurul orei 21:00.

Atât în cazul muzicienilor, cât și în cazul dansatorilor vom propune să se acorde atenție și spațiu momentelor de liniște și de nemișcare în spiritul ideii „muzica este spațiul dintre note, iar dansul este spațiul dintre mișcări”

Related links: https://www.youtube.com/watch?v=yyaHk7KN9bY