CNDB te invită la film: Sonder, de Simona Deaconescu

Suntem conștienți că nimic nu va putea înlocui contactul nemediat și relația directă dintre artiști, creația acestora și public. Ne este dor să reluăm ritualul întâlnirilor noastre săptămânale în care suntem gazda acestor întâlniri. Până când acest lucru va fi posibil din nou, vă aducem în atenție câteva creații pe care ne-am bucura să le vedeți sau revedeți alături de noi.

Vă invităm sâmbătă, de la 17:00, să vizionați, în premieră, live-streamed online, Sonder - un scurt metraj semnat de coregrafa Simona Deaconescu, în care omul se confruntă cu natura, tehnologia și propria identitate.

În centrul României se află un mare zăcământ de cupru. Exploatarea minieră de aici a dat naștere la o minune arhitecturală. Sunetul excavatoarelor creează o simfonie misterioasă, în timp ce deșeurile pictează spațiul în nuanțe subtile de albastru. Zidurile carierei surprind o poveste enigmatică a corpurilor încărcate de emoții tehnologizate, în conflict cu un spațiu de o frumusețe neprimitoare. Cinci dansatori sunt uniți de o poveste comună, o nebunie moștenită care plutește invizibil în jurul lor și care le sapă adânc în subconștient.