Ce ne (mai) mișcă

Pe parcursul lunii decembrie, Mădălina Dan propune o serie de evenimente axate pe dans și exprimare prin mișcare - de la întâlniri performative, la ateliere și seri de improvizație de dans, sunet și multi-media.
Programul se dorește a fi un prilej de întâlnire și dialog între membri comunității dansului și de reperare a diverselor abordări coregrafice existente, dar și o oportunitate de deschidere spre public și spre familiarizarea acestuia cu lumea din interior a dansului.

Ce ne (mai) mișcă debutează pe 8 decembrie, cu întâlniri între Mădălina Dan, coregrafi & dansatori și public. 

Invitați dansatori și coregrafi vor aduce pe scenă universul lor tematic, vor vorbi despre elementele importante din creația lor pentru a ne familiariza cu parcursul artistic. Vor fi abordate arii tematice și influențe ale profesioniștilor, cum transmitem, verbal/ non-verbal ceea ce facem, corporal și kinestetic, modalități de cunoaștere ale dansului, (intelectual, corporal, experențial, intuitiv), disciplina lucrului, noțiuni de compoziție, dramaturgie, colaborarea și dialogul cu celelalte domenii artistice și umaniste, relevanța socio-politică a abordărilor artistice.


Întâlnirile coregrafice încep de la ora 12.00.
Intrarea este liberă și accesul se poate face în sistemul drop in.


Continuăm pe 9 decembrie cu aceleași interviuri coregrafice, iar seara se încheie cu un atelier de dans și expresie corporală condus de Mădălina Dan, adresat amatorilor de dans contemporan, care are loc între orele 18.00 - 20.30

Miza atelierului este centrată pe mișcare, stimularea creativității și imaginației cu ajutorul corpului, exprimarea emoțiilor, dezvoltare și cunoaștere personală.
Pentru cei care nu pot ajunge pe 9, atelierul va avea loc și în seara de 15 decembrie, între orele 17.00 și 19.30. Prețul biletelor este 35 de lei și se pot achiziționa de pe kompostor.ro.

În aceeași săptămână, pe 11 decembrie, între 18.30 și 21 00, vă așteptăm la o seară de improvizație dedicată intersecției dintre medii artistice interdisciplinare. 
Artiști din domenii variate se vor întâlni pentru a performa și interacționa pe tema tensiunii dintre analog și digital, dintre prezența reală și cea mediată de imagine, și a influenței noilor media asupra modurilor de funcționare ale corpului-minte.
Accesul se face gratuit.

BIO
Mădălina Dan, creatoare și facilitatoare, a studiat la Liceul de Coregrafie și la departamentul de coregrafie al Universității Naționale de Teatru și Film „I.L. Caragiale” din București. A fost membră a Companiei de balet Oleg Danovski din 1998 până în 2003. A fost artist invitat la Herberger Institute, School of Dance (Arizona State University) în 2009, iar în 2008 a primit o bursă danceWEB la Viena. A studiat la HZT Berlin în programul de master Solo/Dance/Authorship (2014-2016).
De-a lungul anilor, a fost un membru activ al comunității de dans contemporan din România, la CNDB, predând și dezvoltând programe educaționale și sociale. În 2015 a primit un Premiu CNDB pentru contribuția adusă la dezvoltarea artei contemporane din România.

Photo: Alina Ușurelu
Contemporary Dance Camp CNDB 2018